Zweethutceremonie

Het leven vieren we met een eeuwenoude traditie: de zweethut ceremonie.

De zweethut helpt je jezelf te herinneren als onderdeel van een groter geheel, je ware natuur. Het zuivert lichaam en geest en nodigt je uit los te laten wat je niet meer nodig hebt. Het opent de geest voor inspiratie en de stem van de intuïtie.

Land van Yemaya heet je welkom in deze bijzondere ervaring.

Een Nieuw Begin

De dag begint om 10 uur wanneer je aankomt op Land van Yemaya. Er staat een kopje thee voor je klaar waarna we starten met een warming up: ontspannen landen in je lijf, jezelf wakker bewegen en een meditatie.

We gaan samen de hut opbouwen: van de dekens op de hut tot het aanmaken van het vuur.

Terwijl de stenen warm worden, zorgt Land van Yemaya voor een lichte lunch.

We nemen plaats in de ‘baarmoeder’ van de aarde, de donkere, met dekens bedekte hut. De gloeiende stenen brengen de zuiverende hitte. Het water dat we gieten bevestigen de transformatie die plaats vindt. We vieren het leven en onszelf!

Als herboren kom je uit de hut, waarna je een verfrissende duik in de zwemvijver kunt nemen.

We zullen een maaltijd (potluck) met elkaar delen rond het vuur en eindigen zo de ceremonie.

686616DE-BE5E-4DA1-B6DC-8536E5252166_1_201_a
3B1809D0-D066-478B-A3F6-366BB5608867

De ceremonie wordt begeleid door Inge van Nimwegen, teamlid van Land van Yemaya en vuurvrouw Marleen Mos.

Het is Inge’s passie een vrijplaats te creëren waarin je jouw eigen wijsheid en waarheid ontdekt. Ze begeleidt je bij het openen van lichaam en geest, bij het losmaken van dat wat je tegenhoudt en bij het creëren van een intieme relatie met jezelf en de wereld om je heen.

Inge: 'Het is iedere keer weer een ervaring die voorbij gaat aan alle woorden. Een ervaring die diepe indrukken achterlaat, die lang na-echoën en werkelijk verschil kunnen maken. Vooral in wat je ziet; hoe je de wereld om je heen interpreteert of hoe je jezelf in de wereld plaatst. In het donker van de hut zie je ineens helder voor je wat je geestesoog je toont.' 

Lees meer over Inge op de website Fire of Waya

Welkom