Welkom op de stilteretraite
22 t/m 25 maart 2023

Er is rust, ruimte en overvloed. Ontspanning, heerlijk eten en fijne begeleiding. Even helemaal eruit op een privé landgoed met overvloedige natuur, houtgestookte sauna, zwemvijver en stilte. Tijd voor jezelf om diep te ontspannen, je ware natuur te ervaren zonder ruis en nieuwe energie op te doen voor de lente.

We nodigen je uit om samen hier te Zijn, in stilte. Welkom op Land van Yemaya.

Van 22 t/m 25 maart beleven we samen de stilte. In onszelf, in gezelschap, met de altijd veranderende natuur. Je bent welkom om de stilte op jouw eigen wijze te ervaren: met een intentie of juist helemaal open, met een boek, een schrift of een tekenpotlood, wandelend of liggend op een matras in de tempel. De stilte in jezelf verdiepen we door samen te Zijn tijdens geleide meditaties en het delen van lekker biologisch eten. 

Stil in Zijn

De retraite wordt begeleid door Inge van Nimwegen en ondersteund door het team Yemaya. Hanna Koppenaal zal heerlijke gerechten voorbereiden om de zintuigen te prikkelen.

Inge is coach, massagetherapeut, yogadocent en organisator van Ecstatic Dance Groningen en sinds kort ook teamlid van Yemaya.

Voor mij is Land Van Yemaya onlosmakelijk verbonden met stilte. Het land ademt stilte. Als ik samenval met de rust van het land, is het alsof alles om me heen me toelacht. Je bent er! Mijn innerlijke ruimte wordt meer voelbaar, met alles wat daarin is. De inspiratie gaat met de inzichten stromen.
Ik kijk ernaar uit om je te begeleiden naar de stilte met sjamanistische drumreizen, met beweging en klankbaden, om je jouw krachtdier te laten ontmoeten en de geest te openen voor de giften van onze ware natuur.

Lees meer over haar op de website Fire of Waya

Hanna stond op het toneel met chansons en hielp mensen hun stem bevrijden. Nu ziet ze het dagelijks leven als haar toneel en speelt ze op Land van Yemaya de rol van huishoudster en host met overgave. Ondertussen is deze plek het perfecte decor om het pad naar binnen te bewandelen.

De ruimte die ik ervaar op Land van Yemaya, nodigt me iedere dag opnieuw uit om naar binnen te gaan. Naar binnen gaan betekent voor mij: zien dat er geen verschil is tussen binnen en buiten. Wat van binnen leeft, manifesteert zich als dat wat we de buitenwereld noemen. Naar binnen gaan gaat over het ontmoeten van creatiekracht, wat in wezen het ontmoeten van mezelf is. Mijzelf als schepper en schepsel, creator en creatie. Ik zou deze ontmoeting met mijn ware natuur, een staat van Zijn kunnen noemen. In dat Zijn leeft onschuld en speelsheid. Dat wat niet strookt met mijn ware natuur valt weg. En plotseling word de stilte die er altijd al was, voelbaar.

Ik nodig je uit om naar binnen te gaan en daar te vinden wat je in je schijnbare ‘buiten’ zocht.  

WhatsApp Image 2022-10-18 at 9.36.55 AM
WhatsApp Image 2022-10-18 at 9.32.26 AM

De retraite start op woensdag 22 maart om 14 uur. Tussen 15 en 17 uur begeleiden we je de stilte in met aandacht en beweging in de openingsceremonie in de tempel.

Donderdag en vrijdag komen we 's ochtends en 's avonds bij elkaar in de tempel om te mediteren en dieper in de stilte te ontspannen.

Twee keer per dag staat er een zinnenprikkelende biologische maaltijd voor je klaar, lunch en diner.

Het vuur van de sauna brandt iedere dag. En verder is het landgoed er voor jou, om je tijd en ruimte te beleven zoals jij dat wilt.

Tijdens de eindceremonie op zaterdag bewegen we langzaam uit de stilte en openen we de stem geleidelijk.

We sluiten het samen Zijn af met een uitgebreide lunch. Om 14u verlaat je het land, met de stilte die vanbinnen leeft.

In de ontmoeting met jezelf kan zich van alles laten zien. Hoewel de uitnodiging is om dat alles in stilte te observeren en te doorvoelen, kan het fijn zijn om er over te delen. Als dat het geval is, staat het team voor je klaar.

De bijdrage voor deze retraite is €330,-. Je kunt verblijven in een 1-persoons, 2-persoons of meerpersoons kamer, hiervoor boek je een apart ticket.